Annonse

GRØNNSAKSSUPPE PÅ TRADISJONELT VIS

Denne dagen har vært så fin – vi har nemlig vist frem byen vår til en som er ny i Norge, og det var rett og slett vidunderlig å bli litt bedre kjent med en som har kommet den lange og tøffe veien – helt fra Syria. Det ble både en tur opp til Ekebergrestauranten samt minigolf, og jeg både håper og tror at han koste seg like mye som oss.

Om ikke lenge skal jeg møte jentene, men først deler jeg som lovet oppskriften på den nydelige grønnsakssuppen jeg laget i går. Denne her var altså bare så ufattelig god – og når skikkelig sunn mat kan smake såpass godt, og samtidig være såpass billig!? Ja da blir man glad!

OPPSKRIFT: GRØNNSAKSSUPPE PÅ TRADISJONELT VIS

DU TRENGER (6 porsjoner)

6 mellomstore poteter • 1 pk knaskerøtter/evt. 5 store gulrøtter • 1/2 kålrot • 1 persilerot • 2 stk. purreløk • 1/2 sommerkål • 3 terninger grønnsaksbuljong • Et lite dryss cayennepepper (gjør suppen spicy) • Salt • Pepper • Gastromat • Flatbrød • Fersk gressløk

DETTE GJØR DU

1. Vask og skrell alle grønnsakene.

2. Skjær gulrøtter, kålrot og poteter i jevne biter. Skjær purreløken i skiver, kålen i grove strimler, og rasp persilleroten.

3. Ha alle grønnsakene i en kjele med halvannen liter vann. Tilsett grønnsaksbuljong og krydder, og la alt koke i 30 minutter. Grønnsakene er ferdigkokt allerede etter 15 min, men de ekstra femten minuttene gjør smaken enda litt bedre.

4. Serveres med et dryss pepper og fersk gressløk – NAM!

 

Vi hadde en god del suppe igjen etter i går, som fikk bli dagens lunsj – i dag smakte suppen (om mulig) enda bedre. Suppegjøk 4 life, haha!

Vi sees, snupper – nå skal jeg på date med 8 fine kvinnfolk ♥

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest
Annonse